CASA BENAMATO 

wijnreis le marche

Le Marche? Le Marche (spreek uit Lè Màrke) wordt ook wel het best bewaarde geheim van Italië genoemd. Le Marche (de Marken) of alleen Marche (minder officieel gezegd), is een minder bekende regio dan het op dezelfde hoogte gelegen Umbrië en Toscane. Le Marche, dat verwijst naar het Germaanse woord Mark ofwel grens, ligt ingeklemd tussen de Adriatische kust en de bergketens van de Apennijnen en Sibellijnen. Le Marche heeft eigenlijk alles te bieden: heuvels en bergen, zee en strand, cultuur en authentieke dorpjes. Kortom: Italië in één regio. Het heeft een eigen karakter en wordt niet overlopen door toeristen. 


_NZ74537_DxO%2024

Wijnen
In Italië worden ruim 500 oorspronkelijke druivensoorten verbouwd (van aglianico tot zibibbo). Dat zijn meer druivensoorten dan in bijvoorbeeld Frankrijk. Veelal worden de wijnen die van deze druiven gemaakt worden lokaal gedronken. Een aantal druivensoorten -zoals de sangiovese- is internationaal bekend in de verschijningssoorten zoals de Brunello di Montalcino en Vino Nobile di Montepulciano uit Toscane.

Le Marche kent vijf lokale druivensoorten. Dit levert vijf wijnsoorten op, drie wit en twee rood. Alle vijf bijzonder, én volgens ons ook bijzonder smakelijk. Gedurende de “Wijnreis in Le Marche” maakt u (nader) kennis met de Verdicchio, de Bianchello del Metauro, de Ribona (alle drie wit), de Lacrima di Morro d’Alba en de Vernaccia di Serrapetrona (beide rood).

_Z902298_DxO%2024

Programma
U bezoekt diverse wijnproducenten die u laten proeven van hun aanbod aan wijnen. Daarnaast maakt u op uw accommodatie in Le Marche nader kennis met een aantal wijnen van deze vijf druivensoorten. Hierbij vertellen we meer over de achtergronden, de specifieke kenmerken en het ontstaan van deze wijnen. Zo ervaart u de bijzonderheden van de Verdicchio, de Bianchello del Metauro, de Ribona, de Lacrima di Morro d’Alba en de Vernaccia di Serrapetrona. We geven tips over de beste wijn-spijscombinaties en het serveren van de wijnen.

In deze week is -buiten het wijnproeven- voldoende ruimte om de regio Le Marche te verkennen. Vanaf uw accommodatie op Casa Benamato loopt u zo de lieflijke heuvels van de centrale Marken in. Naast wandelen in de omgeving kunt u diverse authentieke steden bezoeken. Of een bezoek brengen aan het gebied rond de Monte Conero aan de Adriatische kust. Ook kunt u lekker een dag “thuis” doorbrengen op uw royale terras. Liggend op uw ligbed onder de lommerrijke bomen heerlijk genieten van het fraaie heuvellandschap, met op een geschikt moment een mooi glas wijn.

_Z902393_DxO%2024

Verblijf
U bent gedurende deze week (zeven nachten) onze gast op Casa Benamato, een oase van rust en ruimte in de centrale Marche dichtbij Matelica. Matelica is een van de oudste steden van dit gedeelte van Le Marche en staat bekend om de Verdicchio di Matelica, door velen beschouwd als een van de fraaiste witte wijnen van Italië. Prijs
Uw wijnreis in Le Marche kost € 595,00 per persoon*. Hiervoor krijgt u:
Zeven nachten verblijf in een tweepersoons appartement op Casa Benamato met ontbijt plus wijnproeverijen bij de producenten en wijnproeverijen op Casa Benamato.
*Op basis van verblijf van twee personen in een appartement.

U geniet met een fraai glas wijn in de hand, vanaf uw terras, van bovenstaand uitzicht. Salute.