CASA BENAMATO 

blog

Lees meer over ons en onze oase van rust en ruimte

We hadden nooit kunnen vermoeden dat we ooit eens een (tweede) huis in het buitenland zouden hebben. Maar wat gebeurt er als je verliefd wordt op een land, een streek en de manier van leven. Dan wil je meer, en gaat steeds vaker Italië bezoeken. Tot er een dag komt …..

Meer weten over de regio Le Marche?

Klik hier en bezoek "Le Marche Blog"
_DSC2675_DxO_DxO%20kopie_DxO

In 2001 verbleven we bij een rondreis in Umbrië in een appartement bij Bettona. Vanuit hier hadden we een prachtig zicht op Assisi. Op een avond -met een limoncello in de hand- sprak ik (Kees) tegen Marjo de volgende woorden: “Ik zou wel een huis in Italië willen”. “Ja, ik ook”, was het antwoord. En zo is onze zoektocht begonnen. Eerst in Umbrië en later in Le Marche. November 2004 kwam ik op het internet “Casa Benamato” tegen, gelegen in Matelica, Le Marche. Met voldoende oppervlakte plus een "panoramisch uitzicht". Bovendien was er water en elektriciteit aanwezig. We waren al eens door Le Marche gereden en dachten toen: "Le Marche sono belle”.

DSC_6514%2016%20x%209_DxO

Op mijn e-mail naar de makelaar met een vraag over het panoramisch uitzicht was zijn -voorspelbaar- antwoord: kom zelf maar kijken! Dus op 3  januari 2005, rond het middaguur met een heerlijk zonnetje en 10 graden, stonden we boven aan de weg genietend van dit uitzicht. We waren we meteen verkocht, dit is ons huis! Even later liep Marjo met de assistent van de makelaar het pad af naar onze toekomstige woning: Casa Benamato. Oftewel Huize Welgeliefd.

_DSC2675_DxO_DxO%20kopie_DxO

Na ons bezoek van begin 2005 heeft het -om diverse redenen- tot mei 2007 geduurd voor we eigenaar werden van Casa Benamato. In 2008 is het huis geheel onderhanden genomen. Je zou kunnen zeggen dat alles vernieuwd is: fundering, vloer, ramen, deuren en dak. De restauratie is gebeurd met respect voor het origineel. We hebben in 2008 de Kerst op Casa Benamato gevierd. En als je op een morgen wakker wordt en alles is wit dan waan je je in een “Winter Wonderland”.

DSC_6514%2016%20x%209_DxO


Wat ons opvalt is hoe duidelijk hier de seizoenen zichtbaar zijn. Na de winter begint alles te groeien en te bloeien. De zomer betekent lekker liggen op je ligbedje in de schaduw van de notenboom en lekker lang eten tijdens de zwoele avonden. In de herfst zijn de boeren bezig met  ploegen. Dit is de voorbereiding op de winter waar alles zich in de warmte van het huis afspeelt.  Het is altijd genieten op Casa Benamato.

_DSC2675_DxO_DxO%20kopie_DxO

Anno 2023 is Casa Benamato compleet. Boven -naar de weg gericht- bevindt zich ons domein met prachtig uitzicht op de wijngaard van de buren. Beneden -naar het dal gericht met panoramisch uitzicht- is het domein van onze gasten. Overal groeien en bloeien bomen, struiken en planten. Wij voelen ons -net als de bijen en de vlinders- er thuis.  Ci vediamo!

IMG_7728%20kopie 1


We hebben twee appartementen: Giallo (alles geel) en Rosso (alles rood).  Dit is het uitzicht vanaf een terras van Giallo.

_DSC2675_DxO_DxO%20kopie_DxO

Het terras van Rosso kijkt uit over het hele dal. Een werkelijk majestueus uitzicht. En overal op Casa Benamato: volop keuze tussen zon en schaduw!

Iets vragen? Klik hieronder.